• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 1 червня - Міжнародний день захисту дітей

1 червня - Міжнародний день захисту дітей

2018-05-31

/Files/images/день захисту дітей.jpg

Міжнародний день захисту дітей відзначається щорічно 1 червня. У цей день світову спільноту закликають прислухатися до потреб дітей і особливу увагу приділити тим, хто з яких-небудь причин залишився без опіки рідних і близьких.

День захисту дітей служить додатковим нагадуванням дорослим про проблеми дітей. Йдеться про дотримання їх прав на життя, свободу думки і релігії, на освіту, відпочинок та дозвілля, на захист від фізичного та психологічного насильства, на захист від експлуатації дитячої праці.

ООН в 1959 році на засіданні прийняла Декларацію прав дитини. До неї увійшли статті, що закликають батьків, державні органи, неурядові організації визнати описані в документі права і свободи дітей, а також прагне до їх дотримання. Декларація ООН не мала обов'язкової сили, а носила лише рекомендаційний характер, але незабаром права дітей закріпили на рівні міжнародного права. 20 листопада 1989 року ООН прийняла Конвенцію про права дітей. Її підписала 61 країна.

Міжнародний день захисту дітей в Україні став державним святом з 1998 року, після підписання Президентом Указу №568/98 "Про день захисту дітей".

Традиційно до Міжнародного дня дітей організовують різного роду розважальні заходи. Діти беруть участь в конкурсах, малюють малюнки крейдою на асфальті, а також організовуються дитячі концерти та фестивалі. Крім того, проводиться безліч благодійних акцій, головна мета яких - зібрати гроші на різні благодійні проекти або лікування дітей.

Кiлькiсть переглядiв: 136

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.