День Героїв Небесної Сотні

2019-02-18

/Files/images/небесна-сотня.jpg
20 лютого - важлива пам’ятна дата, що була встановлена указом Президента України Петра Порошенка 11 лютого 2015 року з метою "увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 – лютий 2014), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України", — сказано в документі.
Сумний список Небесної Сотні відкрився 22 січня 2014 року, коли від вогнепальних поранень під час сутичок у центрі столиці загинули активісти Майдану Сергій Нігоян та Михайло Жизневський. До 18 лютого 2014 року вже налічувалось 9 загиблих. З 18 по 21 лютого на Майдані загинуло найбільше людей – 84 особи, після 21 лютого – ще 18.
Герої Небесної Сотні стали для всієї України не лише символом жертовності, героїзму та патріотизму, але і джерелом натхнення для наших героїчних воїнів, які гідно продовжують захищати наше право на вільне життя. Слава Героям Небесної Сотні, слава українським воїнам, які з гідністю та честю виконують свій святий обов’язок захисту нашої Батьківщини.
Мамо…

Не плач, матусю, я ще повернусь,

У снах до тебе я прилину, мамо.

До рук твоїх тихенько притулюсь

І запечу свою криваву рану.

Моя матусю, пам’ятай повік,

Що правда завжди дорога ціною,

Що я помер як справжній чоловік,

Що я не здався, я пішов до бою!

Я знаю, мамо, як тебе болить

Твоя душевна, віковічна рана…

Тоді була всього одна лиш мить…

І тільки постріл від руки тирана.

Прости мене, матусенько, за все,

За горе й сльози, що приніс з собою.

І пам’ятай, ти пам’ятай мене…

Я не пропав, не зникнув! Я з тобою!

Кiлькiсть переглядiв: 154

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.