День театру

2019-03-27

/Files/images/20180503_114403.jpg

Сьогодні відзначається Всесвітній день театру. Театралізована діяльність - одна з найулюбленіших у дітей. Під час ігор-драматизацій дитина може розкрити й розвинути свої здібності, приховані таланти.
По суті театралізована гра близька до сюжетно-рольової: дитина приміряє на себе певну роль і проживає її у відповідності до характеру і образу. Таке "вживання" корисне для соціалізації дитини, набуття нею соціального й життєвого досвіду. Крім того в таких іграх активно розвивається мовлення дитини: формується емоційна виразність, розвивається мовне дихання.
Цікавим є такий вид роботи як "домашній театр". Діти разом з батьками та іншими членами родини розігрують сценки, вистави. При цьому діти можуть бути акторами або глядачами (у такому випадку прийдеться розстаратись батькам).
Виготовлення коміксів – особливий і цікавий вид медіаосвітньої діяльності, організованої в дошкільному навчальному закладі. Ви запитаєте: "До чого тут комікси?" Комікси перетворюються на ефективну навчальну методику, коли дітям цікаво не лише читати, а й створювати їх. В такому випадку вони виступають зручною формою комунікації та відкривають якісно новий підхід до роботи з інформацією.На початку, переглядаючи комікси, дітям пропонується визначити, яким чином картинки відображають події.Якщо дитині важко розповісти, описати події, можна запропонувати їй створити «живий» комікс, тобто зобразити події. Такі дії схожі на театралізовану гру за певними правилами.
Робота щодо показу пантоміми зображених у коміксі подійстаєцікавою для дітей, успішною та результативною. Таким чином дитина, «занурюючись» у комікс, може відчути і зрозуміти події, емоції, характери персонажів тощо. Після цього можна повторити цю ж пантоміму, але при цьому додати звуковий супровід і обговорити з дитиною події, зображені в коміксі. Візуальне сприйняття при цьому змінюється і в подальшому дитина самостійно може створювати власні комікси.
Людині (і дорослій, і маленькій) здебільшого цікаво "приміряти" на себе різноманітні ролі, головне не загратись, щоб уявний світ не захопив нас. А артистизм, володіння своїм голосом, емоціями стане в нагоді усім!

Кiлькiсть переглядiв: 142

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.