• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 23 вересня - день осіннього рівнодення

23 вересня - день осіннього рівнодення

2019-09-23

/Files/images/рівнод.jpg
День осіннього рівнодення
День осіннього рівнодення означає, що літо, на жаль, закінчилося, і зима починає набирати силу. Крім того, це значна астрономічна подія. У період осіннього рівнодення день і ніч стають рівними за тривалістю.
Традиції осіннього рівнодення
В давнину в день осіннього рівнодення проводили свято врожаю і гуляння, тим самим дякували природі за дари перед холодною зимою. Раніше вірили, що в цей день вода до світанку володіє особливими якостями і жінка, яка вмиється до світанку цією водою до старості буде красунею. А якщо облити водою дитину на порозі оселі, то вона буде здоровою весь рік.
Цікавим обрядом очищення було спалювання старих непотрібних речей, так як люди вірили, разом з ними згорять нещастя попереднього року.
Прикмети
У день осіннього рівнодення починається друга половина бабиного літа і, за народними прикметами, яка погода буде в цей день, такою буде й осінь.
У цей період стежили за врожаєм горобини – якщо він багатий, то осінь буде дощовою, а зима – холодною.
Що треба зробити цього дня
Подякуйтеза все хороше, що у вас було в цьому році, за те, чого ви зуміли досягти, за всі позитивні моменти і радості, які надавали вам впевненості і сил для руху вперед. Навіть якщо вам довелося зіткнутися з труднощами, труднощі – цінний досвід, без якого неможливо побудувати світле майбутнє. Подякуйте всім, хто надавав допомогу, підтримував порадою, теплими словами. А тих, хто заподіяв вам біль – пробачте і відпустіть, а разом з ними відпустіть всі свої образи.
Кiлькiсть переглядiв: 109

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.